Republika e Shqipërisë—Regjistrimi i Përgjithshëm i Vitit 1930


Faqja Kryesore e ProjektitClick here for English

Rreth Këtij Projekti

  • Ky projekt përmban dokumenta të Regjistrimit të Përgjithshëm të vitit 1930 nga Shqipëria jugore, kryesisht nga rrethi i Vlorës, rrethi i Gjirokastrës dhe rrethi i Elbasanit.  Këto u filmuan në Arkivat Shtetërore Qendrore të Shqipërisë në Tiranë midis viteve 1993 dhe 1995.

Si të Ndihmoni me Këtë Projekt

  • Nëse nuk e keni bërë këtë, ju duhet të regjistroheni si një vullnetar indeksimi.  Për t’u regjistruar dhe për ta shkarkuar e instaluar programin e indeksimit, klikoni këtu për faqen kryesore të indeksimit.  Klikoni Filloni dhe ndiqni udhëzimet në faqe.
  • Pasi të regjistroheni, klikoni tek hallka Filloni Indeksimin në faqen kryesore të indeksimit dhe futuni në programin e indeksimit me emrin tuaj të përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj.  Më pas Shkarkoni Grupin dhe zgjidhni emrin e këtij projekti nga lista.  Për ta parë emrin e projektit në listë, ju mund të keni nevojë të zgjidhni Tregoni të gjitha projektet në krye të dritares Shkarkoni Grupin.

Niveli i Aftësisë: Fillestar

  • Ky projekt rekomandohet për vullnetarë të rinj, të cilët ende po mësohen me procesin dhe sistemin e indeksimit.

Imazhe shembuj

Karakteristikat dhe Përshkrimi

  • Regjistrimi i popullsisë i vitit 1930 është i shkruar me dorë në fletë të shtypura më parë.

Lejimi i Dokumenteve

  • Indeksi i plotësuar dhe hallkat e imazheve dixhitale do të përdoren lirisht në internet nga publiku i gjerë kur të botohet koleksioni.

Informacioni Shtesë